luni, 9 septembrie 2013

Jurnal de protest, Matematica distractivă

7 Noiembrie Gabriel(a) a reușit să sensibilizeze membrii PP-DD ai comisiei folosind o aplicație pe telefon care numără locurile de muncă.

18 Octombrie Comisia parlamentară a cedat protestelor dând mână liberă tuturor exploatărilor de aur și argint nu doar preferențial.

Protestele cuprind treptat tot mai multe categorii sociale, de la hipsteri, ecologiști și anarhiști până la legionari cel mai recent.

17 Octombrie După 6 săptămâni de proteste ignorate cu succes primul parbriz a fost spart. Prim ministrul este de-a dreptul dezgustat de atâta violență într-o Românie pe care și-o dorește mai civilizată.

Jandarmii au ieșit învingători din lupta cu câțiva cardiaci la Vaslui.

Institutul Geologic caută candidați pentru postul de director. Din CV-uri nu trebuie să lipsească următoarele cuvinte cheie: "locuri de muncă pentru Roșia", "gaze românești nu de la ruși", și "nu grădinilor botanice".

15 Octombrie CNA interzice reclamele RMGC, sperăm că e doar prima și nu singura concesie făcută protestatarilor.

La Vaslui sătenii sunt obligați să își păzească singuri subsolul și pânzele freatice.

11 Octombrie Nu toata Roșia e sediu de serviciu pentru angajatii Glodului Goldului.

8 Octombrie Prim ministrul pornește lupta împotriva grădinilor botanice, lucru surprinzător pentru un om remarcat de revistele Science și Nature.

5 Octombrie Dacă cuvintele sunt armele acestui conflict, atunci cianura protestatarilor este eco-anarhismul. Deocamdată această cianură pare mai mult imaginară, pe când cianura corupției din acest proiect viciat lasă puține urme de îndoială.

Bravul nostru căpitan de vas se retrage din fața unei dezbateri publice cu Alina Mungiu-Pippidi chiar dacă nu avea de apărat decât o onorabilă poziție neutră.

Domnul Antonescu a explicat situația absurdă în care un proiect indiscutabil păgubos este împins cu toate forțele înainte prin "voința politică" a celor implicați. Oamenii sunt în stradă pentru că măcar în situații excepționale această voință ar trebui să însemne mai mult decât interes personal sau interes de formațiune politică.

3 Octombrie Așa da, vere!


30 Septembrie A trebuit să vin până la celălalt capăt de Europă ca să aflu că se pot face plimbări și pe ploaie. Roșienii de suflet nu au scos umbrelele în stradă doar pentru că se distrează.

28 Septembrie Golzii o să numere tonele de metale extrase și tonele de cianură pompate la fel cum numără astăzi protestatarii.

27 Septembrie Un exercițiu autentic de comunicare.

26 Septembrie Înainte să ne întrebăm cum pot fi atât de slabi ar trebui să ne întrebăm cum de am așteptat atât de mult ca să spunem destul.

 25 Septembrie L-am supraestimat pe domnul prim ministru când am spus că merge să se intereseze de argumente tehnice pro minerit în Finlanda. A fost mult mai interesat să dezbată analiza lexicală a cuvântului "cianură" cu grupurile de lobby pentru minerit de acolo.

 23 Septembrie Spiegl dă alarma că un infractor fuge cu muntele de sub noi.  În același timp, prim ministrul caută inspirație pentru argumente tehnice la finlandezi.

22 Septembrie 200 de jandarmi sunt mobilizați pentru "câteva sute" de persoane cărora le place Roșia așa cum e.

20 Septembrie Liberalii au anunțat că votează împotriva proiectului de lege.

19 Septembrie Dacă soluțiile cu fabricile de mobilă, crescutul vacilor, UNESCO și încurajarea turismului nu pot fi luate în serios, atunci dosarul poate fi lăsat să adune praful încă patru ani la minister până când expiră licența de exploatare. Am avea mai multe șanse pentru o dezbatere fără presiuni exterioare și pentru un proiect minier mai responsabil.

18 Septembrie Din cei 21 au mai rămas 18 care discută o excursie cu clasa la Roșia.

17 Septembrie O comisie de 21 de parlamentari va număra cu mare atenție aurul, munții și oamenii.

15 Septembrie Prim-ministrul se deplasează până în Apuseni pentru treizeci și trei de disperați angajați dar nu ajunge până la Universitate pentru zece mii de exasperați.

8 Septembrie
Ziarele raportează "zece mii" de mineri adunați la un concert.
Așa arată "șapte mii" ieșiți în stradă fără divertisment și fără mici.

Niciun comentariu: