luni, 15 iunie 2015

Starea națiunii

19 Iunie O consecință pozitivă a valului de arestări este că acum România este obligată de CEDO să îmbunătățească condițiile din penintenciare. Pe același principiu ar trebui ca măcar o parte din clasă politică să treacă din nou prin școala primară, să trăiască din ajutorul de șomaj sau din pensia minima, să locuiască la sat, să fie medici stagiari sau învățători și să fie internați într-un spital. Sigur ar reclama condiții inumane și degradante.

15 Iunie Biblioteca Batthyáneum și Ioan Rus sunt cele două subiecte folosite ca materiale de diversiune pentru zidul făcut de parlament in jurul lui VVP.

25 Aprilie  Năstase mărturisește că Uniunea Europeană nu mai e tot ceea ce a crezut că o să fie când ne-a negociat aderarea. Întâmplător tot el are și răspunsul, o apropiere de BRIC, presupunem că mai ales de R și C din motive pur istorice. Chiar și acronimul ar fi foarte atractiv, BRRIC.

25 Martie Șova are nouă vieți și nu din cauza mersului la grupul de rugăciune. Asta e pentru a servi prostimii explicații alternative pentru acest miracol.

21 Februarie Chevron renunță la exploatările de gaz de șist din România.

20 Februarie Între timp, dincolo de Dunăre lucrurile par trase la indigo.

19 Februarie Vizualizare a bugetului de stat pe 2013.  

Bugetul anual al SRI este 224 milioane euro, în creștere din 2012. În comparație, bugetul anual al DGSI din Franța este de 41 de milioane euro. De cinci ori mai mare pentru o populație de trei ori mai mică. 

10 Februarie Campanii politice mult prea scumpe, servicii secrete supradimensionate, presă și televiziune națională falimentare, procurori timorați, oameni de afaceri cu etică de bișnițar, polițiști atât de bine inflitrați între infractori încât nu mai știu nici ei diferența. Strâns legați între ei prin relații de rudenie și prin gustul pentru bani, cât mai mulți și cât mai nemeritați.

Niciun comentariu: