marți, 24 noiembrie 2015

Să se găsească (i)responsabilii

Zile fierbinți după tragedia Colectiv.

24 Noiembrie După noiembrie vine decembrie. De 26 de ani sperăm că în sfârșit acesta e anul în care statul român e destul de matur și de detașat de tragicomedia revoluției române încât să poată prezenta o analiză transparentă a acelor evenimente și a principalilor actori.

12 Noiembrie "Proști, da' mulți" servesc pe tavă de la "Proști, da' mafioți".

11 Noiembrie Nominalizarea lui Dacian a fost inevitabilă cu jumătate de oră înainte să-și anunțe VVP demisia. PSD a aflat care este numele candidatului abia în timpul primelor consultări cu președintele.9 Noiembrie Pentru noul prim ministru se pregătește un chestionar cu trei variante de răspuns: Dacian Cioloș, Lucian Croitoru și Bogdan Oltean. Domnul Oltean e pe listă doar ca să se demonstreze că și PNL are un VVP al lor. Cu ocazia asta aflăm și că poți fi vice-guvernator la BNR fără studii economice.

6 Noiembrie  La vremuri noi strategii noi. Nu mai sunt la modă golanii ca în 90 sau hipsterii ca în 2013, anul acesta se poartă haosul și confuzia. Mesajul e același: șezi blând pe canapea, închide gura și lasă profesioniștii să lucreze pentru interesul național.

Haosul nu e chiar așa de haotic. 
5 Noiembrie În timpul primelor declarații oficiale despre tragedie, degețelele de pe umărul stâng al lui Arafat fac scenă liberă pentru actorul principal. În același mod, diverși interesați își albesc încheieturile ca să urnească miile de oameni de pe stradă. PSD ar prefera să se întoarcă cu toții disciplinați acasă la antene dar nu înainte să slăbească un pic poziția lui Iohannis, PNL ar prefera alegeri anticipate, noile partide ar prefera un an în plus de pregătiri.4 Noiembrie VVP a găsit momentul cel mai avantajos pentru retragere. Pleacă nedumerit că oamenii pot fi așa de iraționali după o guvernare atât de performantă.

Mai nou la români curățenia generală se face în noiembrie.

via Cristian Vasile3 Noiembrie  Iohannis decorează eroi, Ponta sacrifică un pion, Piedone construiește un monument, Oprea încearcă să dosească o victimă de care e direct responsabil după o tragedie unde vina e distribuită.

"Want of foresight, unwillingness to act when action would be simple and effective, lack of clear thinking, confusion of counsel until the emergency comes, until self-preservation strikes its jarring gong - these are the features which constitute the endless repetition of history."

Winston Spencer Churchill, May 2, 1935 
2 Noiembrie  Vânătoarea de vrăjitoare e doar o diversiune ieftină. Chiar și ritualurile satanice trebuie să se desfășoare în spații comerciale cu respectarea normelor de siguranță.

Niciun comentariu: