sâmbătă, 2 februarie 2008

S-a pierdut o steluta

Intr-o zi o fetita a vrut sa se opreasca. Dar nu ca sa nu mai mearga la scoala, ca sa nu mai aiba de facut teme, ca sa nu mai trebuiasca sa alerge dupa mingi si dupa fluturi, s-a intins doar pe iarba, privind la cer, un cer banal negru-bleumarin-albastru-cu stele, si a vrut sa nu se mai ridice. A vrut ca cerul sa inceapa sa se invarta, sau ca pamantul sa se invarta cu ea cu tot, tot mai tare pana cand nu ar mai fi fost lipita de gravitatie de planeta, pana cand reusea sa se desprinda. Sau pana cand iarba ar fi reusit sa creasca prin ea.

Era suparata pentru ca la un inceput de martie a primit o steluta de argint, o steluta ca toate stelutele, cu cinci colturi, tocmai cand credea ca o sa treaca toata ziua fara sa primeasca nimic. Si cand a tinut-o in palma s-a gandit ca steluta o sa-i aminteasca tot timpul sa mai astepte inca putin de fiecare data cand crede ca nu mai primeste nimic.

Dar intr-o zi steluta a vrut sa se opreasca, nu pentru ca nu mai vroia sa sclipeasca, si sa stea atarnata de un lantisor subtire, si sa fie rece cand nu sta lipita de piele un timp. S-a intins doar pe iarba, privind la cer, un cer banal negru-bleumarin-albastru-cu stele, si a vrut sa nu se mai ridice.

7 comentarii:

Anonim spunea...

daca as fi avut "steluta" cu mine sa-mi sopteasca ce si cum poate as fi scris mai mult, insa asa doar eu cu mine iti zic pe scurt:
"imi place foarte mult cum scrii", imi plac mult blogurile tale :)

Anonim spunea...

ca steluta sa mai poata, sa mai vrea... depinde numai de tine, nu crezi ? (Hai ca poti ;) )

Anonim spunea...

fiecare moment din viata are locul lui. daca nu ne-am opri din cand in cand sa privim cerul nu am realiza cine suntem, prin ce trecem si nu am gusta atat de mult clipele care vor veni. pur si simplu trebuie sa ne oprim din cand in cand sa ne tragem rasuflarea in existenta noastra efemera. dar ne ridicam si mergem inainte: vor veni si alte stelute.

kittynel spunea...

si totusi este trist in lume... trebuie sa te asiguri ca tii steluta lipita de piele ca sa fie calda si sa vrea sa iti implineasca dorinte... totul e sa vrei si tu sa ti le implineasca ! :)

momo spunea...

eu vreau sa ma intind pe iarba si sa ma uit la ...soare:)))

Anonim spunea...

...intr-o zi cand o steluta s-a oprit si nu a vrut sa se mai ridice, intreg banalul "cer negru-bleumarin-albastru" a inghetat, de parca intreg universul ar fi vrut sa se opreasca si el! Toate celelalte stelute au inmarmurit pentru o clipa neintelegand rostul lor pe cer...si au inceput sa sclipeasca din nou cand au inteles ca stelutele oprite pot sa sclipeasca mereu chiar si doar atarnate de un lantisor subtire, chiar daca intinse pe iarba neputand sa se mai ridice, vor putea face cerul negru sa devina senin-albastru-argintiu si alte stelute sa sclipeasca si sa faca fetita sa se ridice si sa alerge din nou dupa mingi, dupa fluturi...pentru ca acesta este rostul stelutelor, sa sclipeasca in toata puterea lor atat timp cat nimic nu le poate face sa se opreasca!

getbordea spunea...

Poate cand fetita o sa se ridice nu o sa mai alerge dupa mingi si dupa fluturi ci o sa tricoteze niste sosete pentru nepotii care alearga dupa mingi si dupa fluturi.