luni, 8 septembrie 2008

Chester Beatty Library

Una din opririle cele mai fascinante din Dublin a fost biblioteca Chester Beatty. Am stat cu orele in fata exponatelor si m-am convins ca niciodata nu o sa fie acelasi lucru sa citesti un roman pe calculator si sa ai o carte in mana, sa simti mirosul hartiei. Probabil in acelasi mod au gandit si stramosii nostri cand au auzit prima data de tipar. Au fost convinsi ca nu o sa se poata compara sub nici o forma ce inseamana sa citesti un volum scris si ilustrat de mana in nenumarate ore istovitoare cu o productie ieftina de serie.

Din cate stiu eu nici unul din stramosii mei nu se poate lauda ca ar fi tinut vreodata ceva asemanator in mana, probabil nici nu s-a citit si scris de prea multe generatii.

Am fost atat de impresionata de atentia pentru detaliu, de delicatetea culorilor incat am scapat pe jos lupa pusa la dispozitia vizitatorilor. Din fericire nu s-a spart, nu a cazut pe nici o vitrina si nu s-a declansat nici o alarma.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Este intr-adevar foarte frumoasa! :) Si jos in hol la magazin poti gasi lucruri deosebite, eu am stat mai mult in el decit in Library propriu-zis:)

Alexandru spunea...

Și mie îmi place teribil să miros cărțile ...

kittynel spunea...

ahem ahem, asa ca de acuma, te rog frumos asa sa iti arate blogul :))

getbordea spunea...

@suzi

Doamna Suzi, ce onoare!

@alexandru

... si sa faci poze la fetite :p

@kittynel

Mi-am luat pensule si acuarele, mai trebuie doar sa fac rost de foita de aur si piele pentru coperte. Am vazut un filmulet despre procedura.