duminică, 9 noiembrie 2014

Jurnal electoral (Viitor de aur țara noastră are)

 Zile fierbinți înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

16 Noiembrie Am ajuns la vot în Dublin la 8:30 dimineața și am votat după 8 ore și jumătate.



















12 Noiembrie Domnule Iohannis, dacă vă place lucrul bine făcut mergeți și la televiziunea publică pentru o dezbatere mai puțin improvizată.

Gabriel a fost aruncat sub tren. Uniți salvăm!

Cine spune că prim ministrul nu a făcut investiții greșește, și-a făcut autostradă spre președinție.

 În România stânga și dreapta trebuie să lucreze împreună ca două mâini, preferabil într-un partid unic.

Actualul președinte nu poate fi împins spre irelevanță decât dacă nu mai este adus în discuție. Domnule Iohannis începeți prin a face curățenie în propria casă, să-și depună demisia numiții de astăzi sau cel puțin să se autosuspende.

11 Noiembrie  Chiar dacă vor avea un președinte pentru următorii cinci ani, partidul socialist va câștiga o victorie a la Pirus. Ideal ar fi să înceapă de lunea viitoare să analizeze campania doamnei Macovei și a lui Iohannis, așa cum este ea înregistrată pe youtube, pe facebook, și pe bloguri ca și ăsta, și să învețe cum se poate face politică altfel. România are nevoie de un partid de stânga care nu e mafiot, care nu adopta practici comuniste, și care nu se bazează numai pe cetățeni care vor dispărea in următorii zece ani.

La prima dezbatere directă dintre candidați prim ministrul excelează în artificii avocățești. Are reacții de o seninătate îngerească la întrebări despre corupție, blocarea votului, și tacticile de război total folosite în campania electorală.

10 Noiembrie Ministrul de externe și-a depus demisia. Dacă asta nu înseamnă că fiecare român care se prezintă la vot va putea să voteze e prea puțin. La mai puțin de două luni de la șefia Serviciului de Informații Externe, domnul Meleșcanu preia Ministerul de Externe. Va fi un ministru de externe foarte bine informat.

Duminică vom fi puși în fața unei întrebări care are două variante de răspuns:
A.  Creșterea competiției democratice și apariția unei societăți civile viguroase (“increased democratic competition and the emergence of a more vigorous civil society.”)
B. Derapajul înspre un regim autoritar condus din umbră de profesioniști ai serviciilor secrete care înscenează procedurile formale democratice (“slide toward an authoritarian regime that [would] be managed by security-service professionals under the fig leaf of formal democratic procedures.”)

Reacția unui cititor care se semneaza cu bb la înregistrarea de la Satu Mare:
" Deci ce disperați sunt psd-iști, cât despre popi și preasfințiți era de așteptat, toți foști securiști și comuniști. Niște lichele, păcat că pensionarii și votanții lui Mickey Mouse nu citesc astfel de articole și nu se informează. Sper totuși că din cei 47% care nu au votat în turul I să iasă să voteze, să avem și noi o sansă să schimbăm ceva, să fim văzuți altfel în afară, să nu ne mai considere toți hoți, țigani sau comuniști."




















Diaspora e județul cu cea mai mare participare la vot până acum.

9 Noiembrie  Acum două luni am început Jurnalul electoral ca să pot îndosaria cele mai negative informații despre campania unuia dintre candidați. Mă bucur că îmi pot petrece ultima săptămâna înainte de alegeri aflând lucruri pozitive despre celălalt.



















8 Noiembrie Granițele însemnă din ce în ce mai puțin când putem călători și munci în celălalt capăt al Europei numai cu buletinul. E normal să fie măcar posibil, dacă nu și la fel de simplu să votăm ca acasă.















7 Noiembrie "Nu sună drăguț, sună vital".

6 Noiembrie Peste 50 de ani pensionarii vor reprezenta mai mult de jumătate din populația țării.

 

4 Noiembrie Vadim a primit rolul de portavoce împotriva neamțului care ne fură Ardealul, casele, pensiile și copiii mici.

3 Noiembrie Banii românilor plecați sunt bine veniți, voturile lor nu.

Din păcate trendul descrescător al prezenței la vot continuă. Chiar dacă ignorăm alți indicatori, în România democrația se erodează.














27 Octombrie Sondajele de opinie sunt un instrument de campanie. "Luring people into accepting that which is popular is a method frequently used in advertising and politics." Quote from the Book of bad arguments.


25 Octombrie  Istoria procurorului Alexandru Lele servește ca dovadă că în România s-au făcut progrese, cel puțin de formă. E și un avertisment că e mult mai ușor să faci pași înapoi decât înainte. Mai multe aici.

Dacă ne permitem un agent secret la fiecare trei doctori nici nu e de mirare că dăm de ei peste tot.

22 Octombrie Politicienii corupți sunt biletul de intrare în Uniunea Euroasiatică, în caz că ne e dor de vifornița de la est. PSD a descoperit un pic tardiv și cu jumătate de convingere conceptul de demisie de onoare.

E timpul să ne uităm în oglindă, măcar la sfârșit de an.

7 Octombrie Rompetrol, Lukoil, Microsoft, EADS, Hrebenciuc (later edit). În această campanie electorală stăm mai mult cu ochii pe dosare decât pe candidați.

30 Septembrie Primul ministru are dificultăți cu instalarea Windows.

25 Septembrie Cu o majoritate confortabilă în parlament, PSD își permite în sfârșit să opteze pentru culoarea preferată.

24 Septembrie Dacă în 2009 alegerile s-au decis în funcție de vizitele la moguli, 2014 este anul lui James Bond.
Pentru bunul mers al campaniei se anunță curățenie generală în primării, judecătorii, tribunale, redacții și televiziunea română.

21 Septembrie Sezonul ăsta nu se poartă roșu cu tătuca Putin pus pe fapte vitejești și cu Uniunea Asiatică pregatită de lansarea oficială.




Niciun comentariu: