vineri, 4 aprilie 2008

Alo, frumoasa!

In Anglia o firma de constructii a interzis muncitorilor sa fluiere dupa fustele mai lungi sau mai scurte, mai rotunjoare sau mai slabute, rujate sau rimelate, pe tocuri sau in adidasi care trec prin apropierea santierului.

Sunt revoltata de nedreptatea acestei decizii, pentru ca angajatii vor fi privati de partea cea mai minunata a acestei meserii. Ar fi ca si cum s-ar interzice soferilor sa claxoneze doamnele sau adolescentilor sa puna mana pe fundul fetelor pe langa care trec. Ar fi ca si cum cei care lucreaza la drumuri nu ar mai avea voie sa intrebe gratiile care tranziteaza zona cat e ceasul.

***

In plimbarea mea de dimineata pana la metrou am avut placerea sa primesc gesturile si replicile admirative din partea a trei domni in salopete de lucru care isi serveau cafeaua de la automat in mijlocul trotuarului. Au avut chiar amabilitatea sa se intoarca si sa ma urmareasca cu privirea pana departe sau macar pana cand le-a atras atentia o alta doamna.

Imi amintesc o alta zi de neuitat in care ma indreptam inspre facultate si mandrul sofer al unui tramvai plin de oameni a ales sa se deplaseze cu aceeasi viteza ca si mine, cu usa din fata deschisa, ca sa imi ceara numarul de telefon.

***

Vorbim despre o activitate ancestrala, transmisa din generatie in generatie, din vremurile stravechi in care barbatul cu ghioaga pe umar tragea cu ochiul si se lovea demonstrativ cu pumnul in piept. Cavalerii la randul lor puteau face o plecaciune de la inaltimea calului demoazelei admirate, iar matadorii puteau inchina uciderea bovinei infuriate carmencitei anonime din public.

Cu totii au dreptul sa-si manifeste izbugnirile ocazionale de testosteron si sa aspire la pozitia de mascul alfa al grupului de prieteni. Daca simtul penibilului nu a reusit sa-i opreasca de-a lungul atator veacuri in mod sigur nu o sa reuseasca o nenorocita de firma de constructii, fie ea chiar si din Anglia.

22 de comentarii:

Anonim spunea...

Probabil firma din Anglia a primit reclamatii de la anumite doamne care s-au simtit discriminate (muncitorii probabil nu fluierau dupa ele)...si nicidecum hartuite

getbordea spunea...

Eu cred ca muncitorii nu discrimineaza decat dupa doua criterii: lungimea fustei si varsta. Putem deduce ca au facut reclamatie o mamaie si o calugarita?

Anonim spunea...

nu stiu cat de atent te-ai uitat dupa cine claxoneaza sau nu, dar trebuie sa zic ca au si muncitorii criteiile lor...nu tine de lungimea fustei sau a varstei, ci de aspectul general. Si pot sa te asigur ca prefera blondele...asta din proprie experienta...am primit mai multe aclamatii in sapt in care am fost blonda decat dupa ce m-am facut bruneta.

kittynel spunea...

Cred ca firma din Anglia a realizat ca pierde prea multi bani datorita lipsei activitatii muncitorilor din pauzele de 5 minute, din 5 in 5 minute pentru a intoarce capu si fluiera dupa gagici. Pana ajungeau sa puna o caramida pe zid, se facea lunch time, care evident era prelungita de nenumaratele pauze de fluieraturi... :))

Anonim spunea...

nu sunt asa multe femei frumoase in Anglia...incat sa intoarca capul din 5 in 5 min :P

Anonim spunea...

Chiparoaso ... pana si vatmanul te urmareste cu tramvaiul prin urbe !
Apropos ... "Alo, frumoasa!" e asa ... de la premianti ... de obicei amicii o folosesc indeosebi pe aia, pardon de expresie "F***-o baa".

getbordea spunea...

@anonymous
Eu cred ca se adapteaza si ei la fel ca si arabii care reusesc sa remarce o femeie sub toate cearsafurile pe care le poarta.

@merrycat
Daca schimb titlul postului in "F***-o baa" o sa dezamagesc multa lume care asteapta altceva de la un blog cu un titlu asa de promitator.

kittynel spunea...

@anonymous

las ca nici masculinii de pe acolo nu-s rupti din soare... ca nici nu prea au soare pe acolo.. asa ca orice misca pe "supt" scara lor trebuie semnalat cu fluieraturi daca nu mai rau :)

getbordea spunea...

@merrycat
Am pus un pariu cu cris ca numai un mandru reprezentant al sexului puternic si cu amici ar fi pus comentariul :)

Esti dragut/draguta sa elucidezi chestiunea?

Anonim spunea...

deci sunt niste urati...si femeile...si barbatii...si mai e si pamantu plin de evrei pe acolo...nu, cris? :P

kittynel spunea...

evrei sunt peste tot..

Anonim spunea...

Nu-s o cititoare a blogului tau asa ca am vazut commentul tau abia acum, cand am vrut sa verific daca commentul meu a vazut "lumina tiparului".
Statistic vorbind varianta "F**** Ba!" e mult mai des intalnita decat "Alo, frumoasa!"
Si ca sa elucidez misterul ... (aproape te-am dus in eroare cu formularea de la inceput la feminin) ... eram doar curios sa vad daca ajungi pana aici .
Da, ai ghicit pe jumatate, nu sunt un reprezentant al sexului slab si nu am amici ... cei doi cu care m-ai vazut in mijlocul trotuarului, dimineata , cand beam cafeaua, urmarindu-te cu privirea pana in zare, erau doar doi colegi ... de cafea :)
PS. nu ne-am mai uitat dupa alte doamne...
pe curand

getbordea spunea...

@merrycat
Eu am avut dreptate ca nu esti fata dar si cris a suspectat corect ca esti din Bucuresti :)

Anonim spunea...

@getbordea
Trebuie sa te corectez un pic ... Daca m-ai vazut pe trotuar in Bucuresti nu inseamna ca sunt din Bucuresti ...
Sunt moldoveanca ... pardon moldovean ca si voi;)
cu bine

Armand Niculescu spunea...

@merrycat
frate, zi-mi si mie ce barbat isi alege un nick de femeie? (ex. "pisica fericita" in cazul tau).
ori esti nesigur de sexualitatea ta ori vrei sa "dai bine la fete" jucand in tabara lor ;)
oricum se vede ca nu prea faci o treaba buna ca te-au cam mirosit... cum se spune in baseball... "you'rrrrrre out!"

Anonim spunea...

@armand

Tinere armand, commentul tau n-are nici o legatura cu postul lui GETBORDEA, este malitios si total degeaba ... eu cred ca tu doar te bagi in seama ca sa nu zici ca n-ai postat si tu ceva, ideile tale emanand o evidenta simplitate in gandire ...
Esti cumva asa ..."departe"

Anonim spunea...

intr-adevar merrycat suna a tipa daaar cu ultimul comment te-ai scos.

Armand Niculescu spunea...

@merrycat

faptul ca u didnt "fight fire with fire" ma face sa realizez ca te-am judecat prea repede si gresit numai dupa nick si doua comentarii. intr-adevar am fost offtopic si malitios. sometimes im like that. imi cer scuze. si ca sa fiu la subiect acum... obisnuiesc si eu sa zic "f***-o bah", bine atat de incet incat sa fac pe cei din jurul meu sa zambeasca dar sa nu jignesc pe altcineva. din aceeasi categorie as aminti: "ce faci papuhe?", "singurica, singurica?"

kittynel spunea...

~way off topic, but:

@armand

"cat" in engleza nu e feminin;) daca te uiti la toate desenele animate in engleza, toate matele sunt personaje masculine, tom-cat, top-cat, garfield..etc
iar sintagma merry-cat imi aduce mai mult a motan smecher si ironic de genu http://data1.blog.de/blog/j/juzzzy/img/topcat.jpg si nicidecum a kittycat,pussycat,kitty etc care ar fi varianta feminina:)

@merrycat - pe cine faci tu moldovence bueeei?!? :))) pun pariu ca habar nu ai de unde venim sau in ce urbe locuim:))))) si vroiai sa aflii prin asta...

Armand Niculescu spunea...

@cris

bine ca ej tu dejteapta si ai gasit cuvantul "cat" in "garfield" :D
sau era garfield-cat? =))

"cat" e un pic mai general... s pisică f; motan m;
"i have a cat" ok.. ce sex e? iti dai seama? limba asta englezeasca :D

dar sa continuam a fi offtopic sa nu ne dea getbordea ban :D

getbordea spunea...

@cris
@armand

Putem spune ca aveti un "cat fight". Asta e sigur la feminin :D

mikel spunea...

Am râs copios citindu-vă comentariile. Mulţumesc!