luni, 10 martie 2008

Somethin peculiar

O anumita domnisoara sau doamna, nu stiu prea multe despre ea, a luat o pauza de la scris. Destul de lunga incat sa devina un chin verificarea pe care o faceam in fiecare dimineata si sa devina o incantare prima ei postare. A inceput cu un articol despre povestile altora, mai mult despre cele nespuse decat despre cele pe care le auzi cand mergi cu trenul sau cand astepti sa platesti o taxa.

De ce suntem atrasi de povestile triste ale celorlalti, de ce vrem sa le stim necazul sau durerea, de ce ne bagam nasul si scormonim mizeria lor? Ne consolam cu gandul ca vrem doar sa ajutam, ca ne uitam la emisiunile cu nenorociti care danseaza pentru ca vrem sa facem o donatie, pentru ca suntem buni si altruisti.

Sa fie oare lucrurile rele si urate mai interesante? Cand treci printr-o groapa, printr-o balta cu noroi, sau printr-o prapastie ai vrea sa scapi cat mai repede. Te uiti pe geam afara la soare, te uiti la cei care isi vad de existentele lor normale si plictisitoare si ii urasti pentru ca ai da orice sa fii in locul lor. Sa fii prost, sa fii banal, sa fii manelist, sa fii urat, sa fii imputit dar sa nu fii bolnav, sa nu fii nenorocit, sa nu fii abuzat, sa nu fii ucis, sa nu fii cu disabilitati.

Vrei sa stii mizeria celorlalti ca sa nu iti vezi mizeria ta, ca sa poti sa te feliciti ca se poate si mai rau.

De ce ai luat o pauza de la scris domnisoara sau doamna Peculiar? Lasa-ma sa aflu, lasa-ma sa stiu de ce ai incetat cu abnegatie sa faci un lucru pe care il faceai bine si care iti placea sa-l faci. Poate asa o sa ma simt si eu mai bine si poate chiar o sa imi spun ca vreau sa te ajut. Poate nici nu o sa-mi dau seama de meschinaria care ma opreste sa-ti respect necazul si sa te las sa-ti pastrezi demnitatea.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Poate unii oameni nu tin neaparat sa isi planga necazurile pe umerii altora. Cred ca persoanele care vor cu asa ardoare sa afle povestea altora uita sa traiasca povestea lor...fie ea buna sau rea.

getbordea spunea...

Cu totii suferim de o forma mai grava sau mai putin grava de curiozitate, important e sa nu dam in interes sinistru pentru lucrurile mai putin frumoase.

Anonim spunea...

mie tocmai asta mi sa facut ca face domnisoara sau doamna...e un pic obsedata de a afla povestile oamenilor..

Anonim spunea...

Incercam sa subliniez expresivitatea generata de unele povesti si importanta lor pentru cei din jur. Am scris o poveste si am ajuns obsedata?
Uite de ce nu mai vreau sa scriu...

getbordea spunea...

@anonymous
Daca nu scria asa cu drag de fiecare dintre ei poate era putin.

getbordea spunea...

@peculiarme
Nu trebuie sa explici niciodata nimic. Au fost niste momente care tie ti-au spus ceva, care au meritat sa fie inregistrate si poate care ar merita sa nu fie judecate.

Nu cred ca vrei sa demonstrezi lumii ca esti cea mai minunata persoana din lume, sau ca vrei sa te pui sub lupa lor.

Unii o sa te critice eu zic ca sunt mult mai importanti cei care continua sa citeasca.

Anonim spunea...

Ca o curiozitate, ca tot suntem toti prin natura noastra umana "curiosi", o cunosti pe aceasta lady peculiar?

getbordea spunea...

O melodie gasita pe blogul ei a inspirat un post care mie imi e foarte drag "S-a pierdut o steluta".

Daca o sa citesti ce scrie ea o sa stii la fel de multe ca si mine.

Anonim spunea...

O cunosc eu pe lady peculiar. Ajuta?:)