marți, 29 aprilie 2008

Hristos a inviat!

Sunt curioasa cum ar raspunde un evreu care nu are chef de prea multe discutii teologice la salutul traditional din preajma sarbatorilor pascale. Probabil au fost pusi in dificultate in fiecare an si din cauza asta au parasit in masa plaiurile mioritice.

Banuiesc ca in vremurile de glorie ale inchizitiei salutul era o modalitate sigura de identificare a celor cu alte pareri. Daca nu se raspundea cu "Adevarat c-a inviat!" destul de convingator se scoteau din buzunar chibriturile si se schimba scopul carbunilor cumparati pentru gratarul de 1 mai.

Anul asta am profitat mai mult decat alta data de zilele libere ca sa dorm pentru ca acasa sunt mult mai putine lucruri care imi trec prin cap inainte sa intru in lumea viselor. Niciodata nu stiu exact momentul in care atipesc si trebuie sa gasesc un subiect care sa imi faca placere, pe care sa nu-l epuizez usor si care nu este atat de interesant incat sa imi provoace insomnii.

Cel mai bine e cand esti indragostit si poti sa iti imaginezi ce face celalalt, poti sa incerci sa-l materializezi langa tine, sa te conectezi la visele lui, sa iti reamintesti cuvintele sau inflexiunile vocii. In ultima vreme imi place sa ma gandesc cu ce o sa ma imbrac a doua zi, ce nu am mai purtat de mult sau am luat nou, cu ce ceas, cu ce bijuterii, care pantaloni, care papuci, ce palton sau geaca.

***
Pentru ca tot am atins tangential subiectul discriminarii, am aflat ca Paula Seling o sa cante cu un interpret care poarta cu mandrie numele unui mezel. Initiativa are ca scop declarat educarea culturii muzicale a unei anumite minoritati din Rromania. Nu cred ca cei care o sa mearga la spectacol o sa aiba vreo retinere sa isi arate respectul pentru muzica Paulei in stil propriu, adica cu bani aruncati pe scena fara numar.

Drumul spre vanzari record de cd-uri, public mai variat la spectacole si un viitor featuring e pavat cu intentii bune.

6 comentarii:

Anonim spunea...

nu m-as fi gandit ca si Paula Seling face asta...

getbordea spunea...

@ema
Nici eu nu ma asteptam, dar trebuie sa recunosc ca mi-am amintit de ea numai cand am citit ceva de genul asta. Si i-am si ascultat melodia compusa special pentru eveniment.

kittynel spunea...

pai degraba sa te apuci atunci sa creezi pantofi :) sau orice in domeniul designului vestimentar :) ;)

getbordea spunea...

Incep sa ma gandesc ca nu sunt luata in serios ca inginer :)

Un coleg mi-a spus ca as putea sa fac PR si acum tu imi zici de design vestimentar.

kittynel spunea...

apai cum sa te ia lumea in serios cand tu te gandesti la haine si accesorii inainte de somn, in loc sa te gandesti la programe java si cum sa optimizezi aplicatia :))

getbordea spunea...

@kittycriss

Subiectul optmizare aplicatie si java e mult prea interesant ca sa ma lase sa adorm. Imi face placere, nu il epuizez usor, dar imi provoaca insomnii.