miercuri, 16 iulie 2008

Studiu comparativ

La ei
Sunt întrebată în prima zi la micul dejun de la pensiune dacă prefer ceai sau cafea. Aleg ceai şi îi spun că vreau de mentă. În următoarele zile mi s-a adus aceeaşi băutură deşi persoana care mă servea era diferită.

La noi
Comand o cană cu ceai de mentă. Chelnerul revine după cinci minute şi mă întreabă încă o dată ce fel de ceai vroiam. Mi se aduce ceai de muşeţel şi sunt lămurită că asta am comandat de fapt.

La ei
Într-un magazin de haine, văd o persoană mergând la cabine cu foarte multe articole de îmbrăcăminte. După ce le probează le lasă pe toate vânzătoarei care îi zâmbeşte amabil şi le aşează la loc.

La noi
Într-un magazin de lenjerie o domnişoară probează trei sutiene şi îi spune vânzătoarei că nu îi vin bine. Aceasta se răsteşte la ea că îi vin foarte bine şi că e altceva la mijloc. După ce clienta iese din magazin cu capul plecat, sunt prinsă fără avertisment într-o discuţie plină de indignare despre felul în care unele doamne probează marfa fără să aibă bani să o cumpere.


La ei
După un camion foarte încărcat s-a format o coloană de maşini pe o şosea de munte fără posibilitate de depăşire. La prima parcare camionul s-a oprit şi a lăsat coloana de maşini să depăşească.

La noi
Soluţionarea unui impas similar presupune manevre foarte riscante urmate de semne sugestive cu cel mai păcătos dintre degete.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Heiiiii!
Cunosc asta cu magazinul! Mi s-a intamplat si mie in IDM.
Story goes like this:
Am vazut un pulover frumos, am intrat in "magazin" si l-am vazut mai de aproape. Nu mai era asa frumos, dar nu era nici urat.
Vanzatoarea mi l-a dat jos (eu am insistat sa nu il dea jos) si l-am probat. Era oribil.
Am vrut sa plec.
Ea mi-a dat altul si mai urat. Si l-am probat si pe ala... sa nu se simta jignita de faptul ca nu imi plac hainele extrem de urate.
Apoi l-am dat jos si i-am zis ca nu merge...
A vrut sa imi arate altul... iar eu de data asta am fost ferm.

Ea...s-a suparat si inainte sa ies din "magazin" a spus cu voce tare sa auda si ceilalti "Ia uite dom-le... probeaza fara sa cumpere".

Nu mai uiti niciodata asa ceva!
Multumesc pe aceasta cale Romaniei, pe care o respir pentru oportunitatea unor experiente de neuitat!!

x

getbordea spunea...

Oare chiar nu-şi dau seama că pierd mai mult dacă nu o să mai pui piciorul în magazinul lor decât dacă nu cumperi pe loc ceva?

Anonim spunea...

nu-si dau seama

mikel spunea...

Ce mă miră pe mine la întâmplarea din magazin e că s-a permis probarea sutienelor. Sincer, sunt de părere că lenjeria intimă trebuie să rămână cam cum era cumpărarea unui pate pe vremea răposatului. Îl cumperi şi te rogi sa nu găseşti conserva de peşte înăuntru. :) Sau altceva...

Poate ca nu sunt eu cel mai în măsură să-şi dea cu părerea, dar, să fiu fată, nu cred că mi-ar plăcea să îmi cumpăr un sutien "cu experienţă".