miercuri, 20 august 2008

Intâlnirea perfectă

 S., fată frumușică, tocmai a ieșit dintr-o relație pe termen lung și își petrece timpul liber încercând să găsească toate avantajele faptului că e singură. Pentru început își dă seama că fie nu a mai ținut legătura cu prietenii ei, fie s-au transformat în prietenii "noștri". Prietenii "noștri" nu mai sunt atât de amuzanți pentru că sunt încă destul de dezorientați și nu s-au hotărât în ce tabără vor să fie. Până se hotărăsc te ascultă și pe tine și pe el și dau dreptate amândurora și niciunuia, preocupați mai mult de cum ar putea să împartă ieșirile în oraș ca să nu vă suprapună.
 
 Pentru că nu își permite să fie foarte selectivă cu noii cunoscuți, profită fără nici un fel de scrupul de atenția venită din partea reprezentanților sexului opus. Un mod plăcut de a petrece câteva ore și ocazia să cunoască alte grupuri de oameni e exact ce are nevoie. S. stă de vorbă uneori cu un coleg prins în timp undeva în anii 90, fiind din cauza asta unul dintre ultimii oameni care mai poartă părul pieptănat cu cărare pe mijloc și ochelari de vedere cu rame rotunde.
 
 Omul nostru și-a făcut curaj și a invitat-o la masă la el acasă. Nu mai întâlnise o ocazie la fel de bună de mai bine de doi ani. Reacția ei instinctivă a fost să refuze dar nu a făcut-o pentru că nu avea nici o poftă de încă o masă în fața televizorului singură și îi plăceau discuțiile despre istoria religiilor.
 
 Seară a început foarte bine, băiatul s-a documentat serios cu câteva filme specializate și a optat pentru lumina difuză oferită de instalația rămasă de la crăciun și lumânări cumpărate în pachet promoțional de o sută. A aprins destule că avea de unde. Au servit pește, direct din conservă, pentru că merge minunat cu ceapa și au ascultat Scorpions.
 
 Ca să facă conversație l-a întrebat ce parfum poartă și a aflat că mirosul de arab se datora unei esențe comercializate prima dată prin 1977. A avertizat-o că nu o să își poată da seama cum se numește chiar dacă o să vadă recipientul pentru că l-a achiziționat foarte avantajos într-o sticlă reîncărcabilă, care e mai scumpă decât parfumul.
 
 Pentru divertisment a fost propus un dans la sentiment, de la care S. a încercat să se eschiveze dar s-a izbit de o determinare cât se poate de bărbătească și a fost nevoită să stabilească individual fiecare din aromele de flori și mirodenii și fructe. După un minut considerabil mai lung decât cele obișnuite fata a găsit o idee salvatoare și a întrebat unde e toaleta. A încercat să profite de pauză și de lumina mai puțin tremurândă de la baie ca să găsească un motiv destul de bun ca să scurteze civilizat seara. Gândurile i-au fost întrerupte de zgomote dinspre dormitor. Cea mai plauzibilă supoziție a fost că se făcea o repoziționare a mobilei în scopuri pe care nu avea curaj să le identifice.
 
 ***
 
 Nu s-a întâmplat nimic mai traumatizant decât dansul pe "Still Loving You" dar S. nu o să se mai întâlnească cu alți cunoscuți decât în grupuri mari sau în locuri publice. Nu doar pentru binele ei.

2 comentarii:

kittynel spunea...

Unde sunt gentlemanii de alta data? care stiu cum sa se poarte cu o femeie, cum sa fie galanti si fermecanti ? rara specie au ramas daca au mai ramas...

first date si zeci de lumanari ? cina romantica la lumina lumanarilor cu peste din conserva??... where has the world gone to.. cateodata chiar imi vine sa-i adun pe toti bietii nepriceputi, sa-i indes intr-o sala si sa le tin un workshop de buna-purtare si buna-cuviinta in jurul unei femei...

Alexandru spunea...

clichees, clumsy, confusion