vineri, 9 mai 2008

De ce prefer sa merg cu trenul

In ultima vreme ma poarta la Targu Mures cele mai nefericite motive posibile si nici drumul pana acolo nu imi face viata mai usoara pentru ca dureaza intre 8 si 9 ore si merg de obicei noaptea. Ideal ar fi sa reusesc sa dorm cat mai mult dar chiar daca am un somn destul de disciplinat de multe ori mi-au pus probleme discutiile in maghiara.

Sustin cu tarie ca nu se poate dormi cu limba asta pe fundal. Ma intreb daca mi-ar fi mai usor daca as intelege ce se spune.

Nu pot sa ma plang pentru ca totusi am optiuni, pot sa imi pun siguranta in pericol si sa merg cu un microbus. Ajung in 6 ore, discutiile se leaga mult mai greu, cateodata chiar deloc si e si o varianta mult mai ieftina.

Din pacate soferii sunt dintre cei mai nesuferiti, mai lipsiti de consideratie si de amabilitate oameni pe care ii intalnesc. Poate pentru ca conduc cate 12 ore pe zi, sau pentru ca sunt prost platiti, sau pentru ca se intalnesc cu zeci de oameni in fiecare zi, care au aceleasi solicitari si povesti plictisitoare sau poate pur si simplu pentru ca sunt angajati numai daca dau dovada de calitatile enumerate mai sus.

Inclin spre ultima explicatie pentru ca si soferii de taxi se confrunta cu aceleasi probleme si nu pot nici macar sa fac comparatie intre atitudinile lor.

O doamna cu un copil blond in brate si un baiat la varsta afirmarii vointei proprii dar nu si a independentei l-a rugat pe sofer sa opreasca undeva inainte de gara, unde se facea stationarea regulamentara. S-au ridicat in picioare din mers si in dreptul usii adolescentul a inceput sa se contrazica cu mama lui despre care loc e mai potrivit sa coboare.

La o frana mai brusca femeia s-a dezechilibrat si era cat pe ce sa scape copilul care trezit brusc a izbugnit in cel mai induiosator ras. Fara sa simta enervarea mamei sau pericolul si-a imaginat ca e rost de joaca.

Deja iritat soferul opreste si dupa ce se da jos doamna cu mii de multumiri unul dintre calatori ii aminteste ca trebuie si el sa coboare ca sa le deschida usa la bagajele din spate. Pentru ca isi epuizase orice farama de rabdare le-a strigat de pe geam sa vina la gara dupa bagaje si a pleacat in tromba.

Un comentariu:

Anonim spunea...

si mai rau de atata sunt soferii de pe drumul de Budapesta - tara, care te baga in toti sperietii de cat de periculos conduc... dupa ce ai un zbor obositor, tot ce iti doresti pe lume e ca un sofer de microbuz sa dea cu tine de toti peretii masinii si sa fii mereu cu stomacul in gat... pentru ca se grabeste sa ajunga la destinatie cu 2 ore inainte pentru a prinde meciul de la Tv..