vineri, 9 mai 2008

Patty Diphusa, Pedro Almodovar

Joaca lui Pedro Almodovar cu cuvintele din paginile revistei "La Luna" a dat nastere unui personaj feminin croit pe tiparul mult mai celebrei Holly Golightly si condimentat cu o cariera de vedeta de filme pentru adulti.

Patty are prea multa pofta de viata ca sa adoarma vreodata si isi povesteste cu dezinvoltura cele mai scandaloase aventuri. Almodovar o inzestreaza cu o putere de seductie fara limite, cu inteligenta si cu mai multa sensibilitate pentru inocenta barbatilor decat pentru buzunarul lor.

Lectura a fost si mai interesanta pentru ca in timp ce citeam despre libertinajul din Madridul anilor 80 pe scaunele din fata mea se desfasura in paralel o discutie despre motivele biblice pentru care ziua de odihna trebuie sa fie sambata si nu duminica. Orice s-ar spune nu putem nega faptul ca viata are un foarte fin simt al umorului mai ales atunci cand e in toane bune.

"Ma gandesc sa iau trenul asta. Peste douasprezece ore, voi fi la Paris, iar peste sase luni voi vorbi frantuzeste. Voi saluta zorii zilei in compania veselei demi-baguette crocante si ma voi imprieteni cu Catherine Deneuve. Voi fi mana ei dreapta. Si cand o sa m-astept mai putin la asa ceva, voi primi un rolisor ca Eva Harrington. Apoi, o data cu succesul, poate ca o sa-mi uit traumatismul si voi reincepe sa iubesc. Pana atunci cum sa spun? Voi face tot posibilul sa supravietuiesc."

Niciun comentariu: