luni, 19 mai 2008

Lady in red

Pe trenul inter city Suceava Bucuresti am gasit o muza pentru o schita de portret.


***

Imposibil de ignorat, m-a izbit pentru inceput mirosul lucrat intens la munca pamantului si rochia ampla rosie de dantela si matase chinezeasca de plastic, cu margelute plasate strategic pe staminele florilor. Doamna de vreo patruzeci de ani avea un lant destul de gros de aur la gat, par scurt permanent, unghii vulgare cu oja alba sidefata sarita pe alocuri si inca conturate de urme de pamant de la rasaduri.


A adoptat o pozitie neglijenta, cu picioarele desfacute barbateste si mainile incrucisate deasupra burtii generoase. Transpira abundent din cauza materialului sintetic al hainelor, cu fata si ochii mici, prea apropiati, din ce in ce mai rosii. Si-a scos un servetel umed prin unul din capetele pachetului desfacut fortat, s-a sters constiincios pe toata fata cu buze subtiri si barbie ascutita si l-a framantat in maini pana a devenit aproape gri in timp ce povestea cu cealalta doamna care o insotea.


A scos un deodorant Fa cu bila si a inceput sa se dea pe gat si in spatele urechilor, dupa care a repetat generoasa gestul si cu prietena ei. In acelasi spirit altruist a scos un rimel Avon si un ruj roz sidefat scump, de o suta de mii, cu care si-au improspatat amandoua machiajul.


Dupa ce si-a studiat geanta de fas cu buzunare si-a manifestat nemultumirea ca literele albe de pe ea s-au sters foarte usor. Plina de inspiratie, insotitoarea i-a oferit o sticluta de oja alba stralucitoare pentru a remedia problema. Cu multa grija si cu o mina concentrata a pictat cat se poate de conform cu originalul literele sterse, PUNA.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Eterna şi fascinanta Romanie nu e un clişeu!

Rodica, Paraschiva sau Tanţa sunt mame eroine, care asudă pentru ţara ce le-a dat viaţă.

Dacă trece o zi fără să le onorăm cum se cuvine, ar trebui să fim judecaţi pentru trădare de patrie şi împuşcaţi pe stadioane.

getbordea spunea...

@brindusa
Mi s-a parut induiosatoare prin spontaneitatea si naturaletea cu care strivea fiecare regula de bune maniere.

Anonim spunea...

...macar incerca sa fie cat de cat feminina, sa-i placa la badea ei cand se apleaca la rasad.. give her some credit for trying... acu de faptu ca i-a iesit mai putin decat crede ea, asta e pentru ca nu a invatat-o nimeni si pentru ca pentru ea e mai important sa-i iasa rasadu ca sa aiba ce pune pe masa si nu sa miroasa a viorele de dimineata, in timp ce mulge vaca in grajd... da imi place mult ce delicat ai pictat-o. Imi aduce aminte oarecum de imaginea Tiff taranca - Marilyn Monroe

Anonim spunea...

adevarul e ca putea sa aiba mai mult prezenta de spirit si sa scrie PUMA in loc de PUNA :P

getbordea spunea...

@medina

Intr-adevar PUMA scris cu oja pe geanta de fash purtata la rochia de nunta suna mult mai bine decat PUNA. Daca desena si felina era un vis.

Anonim spunea...

ai facut o descriere bestiala...:)

getbordea spunea...

@ema

Exagerezi dar mai spune-mi...

Anonim spunea...

@getbordea
crezi tu ca exagerez?:P...din moment ce i-am facut si portretul robot...:D...dupa descrierea ta :)))