miercuri, 28 mai 2008

Quand je suis ivre, Pauline Croze

Te poţi ameţi şi cu altceva decât cu alcool? Poate cu melodia asta?


Quand je suis ivre, ivre de tristesse,
Quand je suis ivre, ivre de détresse,
Je voudrais tant dégriser et retrouver les couleurs,
Qui se sont effacées, ne sont plus que des ombres.


Am găsit melodia pe cd-ul de la o prietena melomană. Ar fi trebuit să-l savurez pe drumul înspre Tîrgu Mureş dar nici acum nu am reuşit să-l parcurg pe tot pentru că ascult unele melodii o zi întreagă.

7 comentarii:

Armand Niculescu spunea...

poti sa te ametesti si cu socata (suc de soc pt necunoscatori), sa te invarti ca prostu intr-un singur sens, sa fumezi un verde bun.
poti sa te trezesti brusc din pat si sa ametesti instantaneu, poti avea o cadere de calciu si sa pici din picioare, poti sa ametesti de la caldura... poti fi hipotensiv... etc
nu numai alcoolul dauneaza grav plictiselii... :D
de la muzica n-am reusit inca sa ametesc, in cel mai dramatic caz imi dau lacrimile pt un solo bun (prietenii stiu de ce)

getbordea spunea...

@armand
Dacă ai zis de socată trebuie să amintim şi vişinele din vişinată şi bomboanele de ciocolată cu lichior, chiar dacă tot de alcool e vorba.

Armand Niculescu spunea...

in lichior sau visinata pui alcool, in socata nu.

ma intreb daca bei vreo 2l de socata si iti pune fiola dom' politist si se inverzeste... ce-i spui? dom' politist, hac! parol... hac.. ca numa socata am baut! ma jur! hac!

si ca sa te ametesti din bomboane cu lichior... tre sa manci ceva... oare cum ar fi sa faci un party cu bomboane cu alcool si visine din visinata?
am mancat chiar si bomboane cu vodka... pt cei puternici! :D ca sa se accelereze efectul
a doua zi dupa "betzie" nu stiu daca ti se taie de alcool sau de dulce... :D
ar trebui sa le scriu la aia de la jackass sa incerce si asta :))

getbordea spunea...

In socată (nu shokata de la Fanta) se pune drojdie de bere sau orez şi zahăr, după care se lasă la cald câteva zile. Alcoolul rezultă din procesul de fermentaţie al zahărului.

Armand Niculescu spunea...

stiu reteta
tocmai mi-am facut socata aseara. peste 2 zile cand o s-o beau... sau 1 depinde cat de repede fermenteaza am sa-i iau alcoolemia sa vad cat % alcool contine. as fi chiar curios...
sau am sa-l rog pe tata sa faca operatia ca are si alcoolmetru. probabil un 5%...

getbordea spunea...

Am să verific şi eu concentraţia de alcool din melodia Paulinei pentru un studiu comparativ cu socata.

kittynel spunea...

a te imbata cu melodie... uite o expresie pe care nu o credeam in stare decat pe profesoara mea de franceza... intr-o lume in care nu existau mirosuri ci doar arome, in care privirea zareste estetic pana si in noroi, pentru ca marul de vizavi si-a lasat suav sa cada gingasele flori rozalii...o lume in care socata e coplesita de ambrozie si nectarul zeilor... acolo poti zice ca te imbeti cu muzica.. ba chiar ca ii simti aroma imbatatoare.. and since this is a blog and not reality.. te poti exprima cum vrei in lumea ta de blogger, fara a parea yuppie sau kitchy...